Kort nieuws

Kat in nood vlucht voor de brandweer

Zaterdagochtend werd een kat ontdekt die hoog in een boom zat in de groenstrook bij de C. Outshoornstraat. De dierenambulance kwam ter plaatse maar door de plaats waar de kat zich ophield was al snel duidelijk dat de hulp van de brandweer nodig was om het beestje te bereiken.

Volgens een medewerkster van de dierenambulance werd de reddingsactie op touw gezet omdat niet duidelijk was hoe lang het huisdier al in de boom zat en omdat er aanwijzingen waren dat het om een kat ging met maar drie poten. Daardoor was het niet zeker of de kat zelfstandig de boom weer uit kon komen.

De hoogwerker van de brandweer moest er aan te pas komen om de kat, hoog in de boom, te kunnen bereiken. Maar toen de kat dicht werd genaderd koos het beest eieren voor zijn geld. Het beestje liet zich naar beneden zakken, waarbij het deels de grip op de boom verloor. Uiteindelijk landde de kat veilig op de grond waar het de hulpdiensten en toekijkende omwonenden enigszins verbaasd achterliet.

Daan en zijn zus Suzanne, die de actie op de voet volgden, vonden het wel zielig dat de kat uit de boom was gevallen en hopen dat het beestje weer snel wordt gevonden.

 

Een gedachte over “Kat in nood vlucht voor de brandweer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *