Persberichten

Verdachte woninginbraak vlucht het dak op

AanhoudingOp dinsdag 5 januari, omstreeks 13:40 uur, wilden agenten in opdracht van de officier van justitie een jongeman aanhouden die verdacht wordt van woninginbraak. De agenten zijn naar een woning aan de Johannes Vermeerstraat gegaan. Daar zagen zij de verdachte in de woonkamer staan en naar de achterdeur rennen. Toen hij zag dat aan de achterzijde van de woning ook een politieagent stond, draaide hij de achterdeur op slot en rende hij naar de trap en uit het zicht.

Agenten hoorden vervolgens gekraak en zagen dat het dakraam aan de achterzijde van de woning open ging. De verdachte klom uit het dakraam en klom boven op het dak van de woning. De politie riep naar de verdachte dat hij naar binnen moest gaan en dat het heel gevaarlijk was, maar de verdachte bleef op het dak zitten.

Even later zagen de agenten dat de verdachte via het raam weer terug de woning in ging. Daarop is de politie direct de woning binnen gegaan. De agenten hoorden geluiden vanaf de zolder komen en zijn direct naar boven gegaan. opnieuw zagen ze dat de verdachte uit het raam was geklommen. Via het openstaande raam hebben de agenten met de verdachte gesproken en hem over gehaald om weer naar binnen te klimmen. De verdachte kon vervolgens worden aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *