Persberichten

Straatrover aangehouden na beroving Busplein

IMG_3385Op dinsdag 5 januari 2015, in het begin van de avond komt er een melding van een heterdaad straatroof in de buurt van station Almere Centrum. Diverse eenheden gaan snel ter plaatse en er begint een zoekactie. Ook achter de schermen zijn agenten druk bezig om informatie die binnenkomt te verwerken.

Ongeveer twee uur later krijgt de politie een woning in beeld waar de verdachte mogelijk zou zijn. De woning wordt geobserveerd waaruit inderdaad blijk dat een persoon aanwezig is die op de verdachte lijkt. Met diverse agenten wordt de woning omsingeld. In de woning zijn diverse personen aanwezig die gelijk zeer fel reageren op de politie. De agenten herkennen direct een van de personen als de verdachte van de straatroof. De verdachte krijgt direct te horen dat hij is aangehouden. Dit blijkt de vlam in de pan te zijn, de verdachte doet snel een stap naar achter en staat nu in de woning. Waardoor agenten hem fysiek nog niet kunnen aanhouden, omdat de machtiging tot binnentreden nog onderweg was.

Ondertussen blijft een andere persoon voor de woning staan en belemmert de doorgang. Alle personen zijn aan het schreeuwen en schelden naar de agenten. De persoon die vooraan staat wordt aangehouden en is binnen een minuut onderweg naar het politiebureau.

 

Nadat agenten de oorspronkelijke verdachte via een raam spreken leggen ze hem uit dat de machtiging om binnen te komen onderweg is. Hierop besluit de verdachte zelf naar buiten te komen en wordt aangehouden. Hierop wordt de verdachte agressief en moet door drie agenten onder controle worden gebracht. De verdachte wordt verder gehoord door de recherche.

Een gedachte over “Straatrover aangehouden na beroving Busplein

  • Wat een poppenkast, gewoon
    Op zijn knie trappen dan luistert hij wel.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *