Nieuws

Ongeval met meerdere voertuigen op A6

Op de A6 richting Lelystad heeft dinsdag aan het eind van de middag een ongeval plaatsgevonden.

 

Rond 16:10 uur ging het mis ter hoogte van de nieuwe splitsing na de Hollandse Brug. vijf auto’s kwamen daar met elkaar in botsing, meerdere personen raakten daarbij gewond. De hulpdiensten rukten massaal uit vanwege de ernst van het ongeval. Een Mobiel Medisch Team uit Amsterdam kwam ter plaatse om het ambulancepersoneel te assisteren.

Sinds begin december is de situatie bij de Hollandse Brug veranderd. Hierdoor ontstond er veel verwarring bij de automobilisten met lange files tot gevolg. Of de nieuwe verkeerssituatie de oorzaak is van de aanrijding is nog onbekend.

Door het ongeval waren twee rijstroken afgesloten. In de file achter het ongeval ontstond vervolgens een kop-staart aanrijding. Daarbij was alleen sprake van materiële schade.

Update:

Eén van de inzittenden, een 45-jarige vrouw uit Wilsum, raakte bekneld in haar auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Twee andere bestuurders, inwoners van Emmeloord en Almere in de leeftijd van 35 en 30 jaar, raakten eveneens gewond en werden naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto 1: Rijschool CSK

8 gedachten over “Ongeval met meerdere voertuigen op A6

 • Niet zo raar dit ongeluk, er zullen er nog wel meerdere volgen.
  Het is een ongelooflijk onduidelijke situatie wat vraagt om verbetering en verduidelijking!

  Beantwoorden
  • Geheel mee eens! En de mogelijkheid om via de baan voor Muziekwijk, na die afslag weer in te voegen richtin Lelystad is ook gevaarlijk want je rijdt zo de dode hoe in van het verkeer dat al direct die richting koos… Ik vind die nieuwe situate gevaarlijk en onacceptabel dat dit soort ongelukken bij moeten dragen bij het voortschrijdend inzicht bij Rijkswaterstaat.

 • Geïrriteerd persoon

  Mensen moeten gewoon niet onnodig links rijden en helemaal niet als ze het niet snappen. Ik rij er iedere dag iedereen rechts voorbij. Het is niet einde van de wereld als je een verkeerde afslag neemt!
  Het is hartstikke duidelijk aangegeven rechtdoor naar Lelystad, haven en buiten en rechtsaf spreekt voor zich.

  Beantwoorden
  • Mensen moeten niet zo egoïstisch rijden.
   Hoe meer ongelukken hier er volgen, hoe meer het zullen leren. Als jullie mij maar met rust laten op de weg.

 • Inderdaad alle rijstroken gaan naar Lelystad maar iedereen vergeet alle borden te lezen en proberen met zijn allen op het linkerbaantje te rijden terwijl alle drie de banen rechts gewoon door vlammen. Best moeilijk borden lezen.

  Beantwoorden
 • Almere036

  Snap echt niet dat mensen nog zo dom zijn om de ‘hoofdbaan’ te gebruiken in de spits. Je weet dat daar (TIJDELIJK) geritst moet worden. Ritsen + avondspits = file. Terwijl je rechts gewoon vrij baan hebt. Daarbij moeten mensen ook nog met hun mobieltje bezig zijn of zijn gehaast en zitten te bumperkleven om nog op tijd aan de maaltijd te verschijnen. Tja, dan krijg je klappers. Kan Rijkswaterstaat daar iets aan doen? Nee. Staat alles duidelijk aangegeven? JA. Had het beter gekunt? Denk het wel, misschien gewoon de hoofdrijbaan (tijdelijk) sluiten totdat het werk aan de wisselbaan en oude rijstroken voltooid is!

  Beantwoorden
 • Fijn dat iedereen weet hoe dit ongeluk is ontstaan. (Inderdaad brengen de nieuwe rijstroken verwarring)
  Maar vraag me toch echt af hoe het met de mensen gaat die in deze auto’s zaten?
  Ziet er echt vreselijk uit! Wat een klap moet dat zijn geweest
  Sterkte gewenst!

  Beantwoorden
  • Ja dat hoopte ik hier ook te lezen. Hoe gaat het met de mensen van die auto’s, want dat ziet er niet best uit. Beterschap en sterkte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *