Nieuws

UPDATE: Neergeschoten man overleden

In de Hendrik Marsmanstraat is dinsdagochtend een man neergeschoten. Enkele minuten later werd er in Almere Poort een brandende auto aangetroffen. 

Rond 06:50 uur werden de ambulancedienst en de brandweer gealarmeerd voor een reanimatie in de Hendrik Marsmanstraat. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben direct het gebied afgezet. Het was al snel duidelijk dat het ging om een schietincident. De neergeschoten man is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter werd al snel weer afgemeld en is niet opgestegen.

Enkele minuten na de melding van de Hendrik Marsmanstraat kwam op de meldkamer een melding binnen van een brandende auto op de Wodanstraat in Almere Poort. In verband met mogelijk explosiegevaar zijn tijdelijk een aantal woningen ontruimd geweest. Het is mogelijk dat de autobrand en de schietpartij iets met elkaar te maken hebben. De politie heeft beide locaties ruim afgezet voor groot onderzoek.

Update woensdag 16-12-2015

Woensdag werd door de politie gemeld dat het slachtoffer in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. Medische hulp heeft niet meer mogen baten. De man is geen bekende van de politie.

In opsporingsprogramma’s

Aan het schietincident werd op dinsdagavond aandacht besteed in een uitzending van Opsporing Verzocht. Die uitzending heeft inmiddels geleid tot een aantal tips. Op woensdag 16 december besteedt bureau Flevoland op Omroep Flevoland ook aandacht aan de zaak.

Iets gezien?

De politie zet het onderzoek onverminderd voort en komt graag in contact met getuigen van het schietincident of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of anoniem met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt uw informatie ook anoniem melden via M-Online. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op Politie.nl.


Een gedachte over “UPDATE: Neergeschoten man overleden

  • ja het behoorlijk alarm .. werd net wakker woon aan overkant .. nu zijn we wel gewend dat er veel geluiden over de busbaan gaan .. ambu politie etc ..maar vanmorgen moest ik gewoon even kijken waar het was.. op P2000 zag ik wel de melding van de autobrand staan .. maar dit??? wow das schrikken en ja alles nu afgezet .. heel vreemd om te zien dat er dan hier een schietpartij is geweest .. schrik zit erin ja in de wijk ;) hopelijk komen ze er snel achter wie wat en waar ….
    nu zijn wij hier aan deze kant vd wijk allert op en met elkaar .. maar dit verwacht niemand

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *