Persberichten

Almeerse woninginbrekers aangehouden

politiebureauDe politie heeft donderdag 10 december twee personen gearresteerd die verdacht worden van het plegen van een woninginbraak aan de Groep Meelhuysenstraat. Deze vond plaats tussen vrijdag 27 november en zondag 29 november.

Stokjes
De verdachten hebben vermoedelijk eerst voorverkend en, bij afwezigheid van de bewoners, een raam geforceerd. Bij de voorverkenning werden er stokjes geplaatst in de opening tussen het kozijn en de deur. Aan de hand daarvan stelden de inbrekers vast of de bewoners afwezig waren. Het bestaan van deze methode werd al eerder belicht door de politie op social media.

Onderzoek
Eenmaal binnen slaagden de inbrekers erin om een groot aantal spullen buit te maken. De politie stelde een buurtonderzoek in en informeerde de specialisten van de Forensische Opsporing. Uit deze onderzoeken kwamen de verdachten naar voren. Zij zijn in de vroege ochtend van donderdag 10 december aangehouden in hun woningen. Aansluitend werd er in beide woningen onderzoek gedaan waarbij een aantal van de gestolen goederen werden aangetroffen en vervolgens in beslag genomen.

De verdachten, 18-jarige inwoners van Almere, zijn ingesloten en voorgeleid bij justitie. De politie onderzoekt ook hun mogelijke betrokkenheid bij andere woninginbraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *