Persberichten

Verkeerscontrole; Ongewenst vreemdeling met veel softdrugs aangehouden

Belastingdienst-neemt-autos-in-beslag-bij-controle-1Gistermiddag en avond heeft politie Almere in samenwerking met de belastingdienst een grote verkeers- en criminaliteitscontrole gehouden. De politie maakte hierbij gebruik van automatische kenteken herkenning, waarna de betrokken voertuigen door motoragenten van de weg werden gehaald. De Belastingdienst heeft 35 voertuigen in beslag genomen. Uiteindelijk zijn er 12 voertuigen daadwerkelijk afgesleept. Verder zijn er 15 openstaande betalingen voldaan met een totaal van 39.500 euro.

Achtervolging

Een bestuurder die werd gescand met een belastingschuld ging tijdens de overbrenging naar de controleplaats er vandoor, waarna een achtervolging volgde door de ‪‎Parkwijk‬. Hierbij is de bestuurder door de motorrijders na een achtervolging aangehouden. De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Het voertuig waar hij in reed was niet verzekerd en er lag een grote hoeveelheid softdrugs achterin. Tevens bleek de bestuurder ongewenst vreemdeling te zijn.

Resultaten controle

  • Er is 3 keer een proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol.
  • 1 bestuurder is aangehouden vanwege heling. De auto waar hij in reed stond gesignaleerd als gestolen.
  • 1 maal invordering van een auto wegens het rijden met een W.O.K. Melding. Voertuig is afgesleept en zal nader worden onderzocht.
  • Er zijn 3 W.O.K. meldingen opgemaakt voor voertuigen die niet aan de wettelijk gestelde eisen voldeden.
  • 2 keer rijden zonder rijbewijs. Hiervoor is een proces-verbaal opgemaakt.
  • 2 personen bleken te rijden met een ingevorderd rijbewijs. 1 van hen gaf hierbij ook een valse naam op en is voor beide zaken proces verbaal opgemaakt.
  • Een persoon welke gesignaleerd stond moest nog 480 euro aan openstaande boetes betalen.
  • Een persoon met 2 openstaande boetes van 1176 + 594 euro had inmiddels een betalingsregeling getroffen.
  • Een persoon met een openstaande boete van 2414 euro had ook reeds een betalingsregeling getroffen.
  • Daarnaast zijn er meerdere bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende zaken, zoals bijvoorbeeld een lekke uitlaat. Voor kleine overtredingen, zoals defecte verlichting, is een waarschuwing gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *