Kort nieuws

Veel vertraging op Veluwedreef door pechgeval

Het verkeer op de Waterlandseweg en Veluwedreef in de richting van het centrum heeft in de avondspits flink last gehad van een pechgeval. De weg is inmiddels weer vrij.

Een splinternieuw busje kwam door een brandstoflekkage vlak voor de avondspits stil te staan op de Veluwedreef. Dat gebeurde voor de kruising met de Isadora Duncanweg. Door de lekkage lag de rechter rijbaan onder de diesel.

Automobilist Bart van Ginkel die toevallig met zijn auto langs reed besloot het voertuig te beveiligen met zijn eigen auto. “Ik heb ervoor gekozen om de bus niet van de weg te duwen in verband met slipgevaar. Vanwege de gevaarzetting heb ik de politie gevraagd om te ondersteunen bij het afsluiten van de rijstrook.”

Verkeershinder
Doordat er nog maar één rijstrook beschikbaar was ontstond een klein verkeersinfarct rondom de Veluwedreef. Verkeer vanaf de A6 hield de kruising met de Waterlandseweg niet vrij waardoor het verkeer muurvast kwam te staan. Op Facebook schrijven mensen dat zij 45 minuten vertraging hadden. De weg is inmiddels weer vrij.

Foto’s 1-4: Bart van Ginkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *