Nieuws

Acties ambulancepersoneel uitgesteld

Vandaag voert de ambulancedienst in Almere actie!

Om 12:00 uur zou personeel van GGD Flevoland in actie komen voor een betere CAO.

Het ambulancepersoneel zou woensdagmiddag vier uur lang alleen maar reageren op spoedeisende meldingen. Dit betekent dat bestelde ritten, bijvoorbeeld voor vervoer van patiënten tussen ziekenhuizen, niet door zouden gaan. De werkonderbreking is uitgesteld omdat niet alle personeelsleden op tijd op de hoogte konden worden gesteld. De actie wordt waarschijnlijk verplaatst naar volgende week.

De actie die vandaag in de andere regio`s plaatsvindt is uniek in zijn grootte. Het is voor het eerst dat ambulancemedewerkers een landelijke werkonderbreking houden, meldt FNV Zorg & Welzijn. Eerder werden al wel estafettestakingen gehouden, waarbij regio’s om de beurt het werk neerlegden.

De acties gaan wel door in de regio’s Amsterdam, Oost-Nederland, Noord-Oost, Gelderland-Zuid, Utrecht, Noord-Holland Noord, Kennemerland, Haaglanden en Rotterdam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *