Nieuws

Schoolgebouw beschadigd na brand in speeltoestel

Donderdagavond om half zeven is er brand gesticht in een speeltoestel op het plein van basisschool de Kraanvogel aan de Perzikstraat. De brand werd ontdekt door een medewerker die gelijk alarm sloeg. De toegesnelde brandweer kon de brand snel blussen.

Door de brand raakten een lamp, een gevelplaat en enkele ramen flink beschadigd. Het vuur is niet overgeslagen naar het pand zelf. Wel kwam er rook door de gebarsten ruiten naar binnen, waardoor ook het brandalarm af ging.

De brandweer heeft na het blussen het pand geventileerd en is met een hoogwerker het dak op gegaan om daar een nacontrole te doen. Aangezien men toch op het dak was werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal voetballen mee naar beneden te nemen.

Woensdagavond werd de brandweer ook al gealarmeerd voor een soortgelijke melding op dezelfde plek. Toen was er geen sprake van brand. De politie heeft toen van de nog aanwezige personen de persoonsgegevens genoteerd. Of er een verband is tussen beide meldingen is onduidelijk.

https://twitter.com/bjmaat/status/629347950108540928/video/1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *