Nieuws

Motorboot gezonken in Zuidersluis

Een motorboot is vrijdagochtend gezonken tijdens het schutten in de Zuidersluis, bij de Blocq van Kuffeler aan de Oostvaardersdijk. Hulpdiensten te water zijn uren bezig geweest om de boot te bergen.

Opvarenden hadden de boot in de sluis vastgelegd aan de kant. Toen het water in de sluis ging stijgen bleek dat men het touw waarmee de boot vastlag niet kon laten vieren, waardoor de boot onder water werd getrokken en water ging maken.

Een boot van de waterhulpdienst uit Huizen en een bergingsvoertuig zijn ter plaatse gekomen om de boot op te takelen en weer recht op het water te krijgen. Dit lukte uiteindelijk mede met behulp van spierkracht, omdat enkele mensen van beide kanten van de sluis middels touwen die aan de boot waren bevestigd moesten zorgen dat de boot recht kwam te liggen toen deze terug in het water zakte. De boot van de waterhulpdienst uit Huizen zorgde hierbij ook voor de nodige trekkracht. Ook een duiker verleende hulp vanuit het water.

Nadat de boot weer goed in het water lag restte het opruimen van te water geraakte voorwerpen, van frisdrankflessen tot een EHBO-tas. Daarna werd de motorboot, die niet meer zelfstandig kon varen, door de waterhulpdienst weggesleept en kon de sluis weer worden vrijgegeven voor de scheepvaart. Dit laatste gebeurde tot grote vreugde van onder andere een groep jongeren op een schip die noodgedwongen lange tijd voor de sluis hebben moeten wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *