Persberichten

Ook blauwalg bij Surfstrand Haven

WaterDe Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) waarschuwt vanaf vandaag, 6 augustus 2015, voor blauwalg bij het Surfstrand in Almere Haven. Zwemmen in zwemwater waar blauwalg aanwezig is, kan klachten geven zoals huid- en/of oogirritatie, diverse maag- en darmklachten, hoofdpijn en koorts. Het strand en het water blijven toegankelijk maar zwemmen is op eigen risico. Het advies is om direct na het zwemmen onder de douche te gaan en je goed af te drogen.

De waarschuwing is tot stand gekomen in overleg met de strand- en waterkwaliteitsbeheerder. De situatie ter plekke wordt nauwlettend gevolgd. De meetfrequentie voor blauwalg is voor dit strand per direct verhoogd en het strand wordt dagelijks gecontroleerd door de strandbeheerder. Op het strand zijn waarschuwingsborden geplaatst.

Actuele informatie

Voor actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater in Flevoland kunt u terecht op:

Een gedachte over “Ook blauwalg bij Surfstrand Haven

  • Er is geen blauwalg hij het surfstrandje lieve mensen, het water is super helder en schoon. Dus lekker naar het strand met de kids, want het was vandaag weer heerlijk

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *