Nieuws

‘Gewapende man’ zit niet in woning Stedenwijk

Een man die mogelijk gewapend zou zijn heeft zichzelf maandagmiddag rond 14:00 uur verschanst in een woning aan de Workumstraat. De inzet volgde na een melding van een confrontatie tussen twee personen waar een zakelijk conflict aan ten grondslag zou liggen. Het gebied rondom de woning werd door de politie ruim afgezet. Er werd een onderhandelaar ingezet in een poging contact met de man te krijgen.

Rond 17:30 is het arrestatieteam van de politie de woning binnen gevallen. Met behulp van een stormram probeerde het arrestatieteam de deur in te beuken. Toen dit niet lukte is een raam kapot geslagen en zijn de agenten naar binnen gegaan. Binnen werd niemand meer aangetroffen. Eerder wist de politie via een balkon een gezin uit de naastgelegen woning te halen. Zeker twee vrouwen en een klein kind konden op die manier veilig de woning verlaten.

De politie heeft tussen 14:00 en 17:30 uur de omgeving rondom de woning ruim afgesloten waarbij het af en toe tot verhitte discussies kwam tussen omwonden en geïnteresseerden. Rond 19:00 uur werd de verdachte alsnog aangehouden op de Muziekdreef, zo meldt de politie.

 

Foto 11: Bob Friedländer

 

2 gedachten over “‘Gewapende man’ zit niet in woning Stedenwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *