Nieuws

Busschutter krijgt 13 jaar celstraf in hoger beroep

Een 39-jarige man uit Almere is vandaag in hoger beroep veroordeeld tot dertien jaar en vier maanden celstraf. Dat bepaalde het gerechtshof vanmiddag in Leeuwarden. De celstraf die de schutter krijgt is lager dan de eerste uitspraak van 15 jaar. De man schoot op 12 februari 2014 in een bus in Almere een vrouw neer, die daarbij ernstig gewond raakte. De vrouw was een toevallig slachtoffer, de schutter wilde eigenlijk een andere man in de bus neerschieten.

De rechtbank van Midden-Nederland bepaalde eerder dat hij 15 jaar moest zitten. Die straf kreeg de verdachte voor poging tot doodslag en poging tot moord. De schutter zei dat hij uit noodweer handelde omdat hij bang was dat hij zou worden aangevallen of beschoten door de andere man, maar uit camerabeelden in de bus bleek niet dat er een onmiddellijk dreigend gevaar was. De vrouw die hij neerschoot zit waarschijnlijk de rest van haar leven in een rolstoel.

De lagere gevangenisstraf is het gevolg van uitspraken van de hoge raad, is bij Omroep Flevoland te lezen. De eisen om moord te kunnen bewijzen zijn aangescherpt, poging tot moord is daardoor niet  bewezen. De verdachte werd wel veroordeeld voor doodslag.

Foto`s incident:

 Video incident:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *