Nieuws

Landelijke veiligheidsdag belooft spektakel

Aanstaande zaterdag 11 april wordt in Almere de Landelijke Veiligheidsdag gehouden. Na het succes van de Veiligheidsdag in Almere vorig jaar heeft deze dag begin dit jaar het predicaat ‘Landelijk’ gekregen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Alle hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance), het leger en het Rode Kruis zullen zaterdag aanwezig zijn op de Esplanade.

Opening

De dag begint om 12:00 uur en duurt tot 17:00 uur. De officiële opening wordt om 13:00 uur verricht door burgemeester Annemarie Jorritsma en minister Ard van der Steur. Dit gebeurt met een spectaculaire onderscheppingsactie van een drugstransport op het Weerwater door de mariniers.

Demonstraties

Verder zijn er de hele middag verschillende demonstraties op de Esplanade. Specialisten en reddingswerkers van politie, brandweer en ambulancedienst laten zien wat er allemaal komt kijken bij het bevrijden van een slachtoffer uit een auto na een verkeersongval. Defensie laat zien hoe militairen in actie komen bij internationale missies en humanitaire taken. Ook PIT, de Veiligheidsexpo aan het Schipperplein, is op de Landelijke Veiligheidsdag voor het publiek geopend.

Kinderen

Speciaal voor de kinderen komen Harm Alarm en Brandweerman Sam naar Almere. Kinderen kunnen met hun helden op de foto, waarna een stempel wordt gezet op een stempelkaart. Met het inleveren van een volle stempelkaart wordt kans gemaakt op leuke prijzen, zoals o.a. een rondvaart met de historische blusboot Jan van der Heijden II en een verjaardagsfeestje bij de brandweer of in Veiligheidsexpo PIT.

Kustwacht

Bijzondere bezoeker zaterdag is een vliegtuig van de Kustwacht. Om half drie zal een demonstratie worden gegeven door één van de twee Dornier 228 vliegtuigen waar de Kustwacht over beschikt. Rond deze tijd vliegt het toestel over het centrum van Almere, een moment om niet te missen.

Rode Kruis

Vrijwilligers van het Rode Kruis van Almere zijn aanwezig voor het verzorgen van de EHBO. Daarnaast geven zij ook informatie over het vrijwilligerswerk van het Rode Kruis, dat bij vele grote en kleine evenementen in het hele land aanwezig is. Daarnaast verzorgt het Rode Kruis ook ondersteuning aan de professionele hulpdiensten bij grote ongevallen en rampen. Het Rode Kruis is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers om de gelederen te versterken. Een kijkje op deze post is daarom absoluut een aanrader voor mensen die zich graag op deze manier dienstbaar willen maken aan de samenleving.

Reddingsbrigade

De Almeerse Reddingsbrigade laat het werk van de vrijwillige lifeguards zien. Zij werken mee aan de demonstraties op het water, waarbij drenkelingen worden gered. Daarnaast kan je op een waterscooter stappen en jezelf als een echte lifeguard op de foto laten zetten. Voor de kleinsten is er een springkussen in de vorm van een reddingsboot.

Klik hier voor meer informatie over de Landelijke Veiligheidsdag, met o.a. het complete programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *