Nieuws

Veiligheidsdag Almere groot succes

Zaterdag werd in Almere de Nationale Veiligheidsdag georganiseerd. Dit gebeurde naar aanleiding van de opening van de interactieve veiligheidsexpo P!T aan het Schipperplein. Rond half elf werd de opening van het museum verricht door Pieter van Vollenhoven, samen met Ivo Opstelten en Annemarie Jorritsma. Ook de commissaris van de Koning van Flevoland, Leen Verbeek, was hierbij aanwezig. Na de opening kreeg het viertal plus een aantal genodigden een rondleiding door het gebouw. Bij P!T kunnen bezoekers ervaren wat politie, brandweer en geneeskundige hulpdiensten elke dag doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Dit wordt onder andere gedaan aan de hand van video’s die worden afgespeeld.

Om 12.00 uur werd de opening van de Veiligheidsdag verricht door de burgemeester en minister Opstelten.Het Nederlands Politieorkest zorgde voor de muzikale begeleiding. De dag werd gekenmerkt door verschillende demonstraties die op de Esplanade werden gehouden. Zo was er een arrestatie door het Arrestatieteam van de politie en een auto-ongeval waarbij brandweer en ambulance werden ingezet. Ook Defensie was aanwezig voor het demonstreren van een militaire inzet met een pantservoertuig. Het Hoogtereddingsteam van de brandweer zorgde voor een demonstratie waarbij een slachtoffer al abseilend naar beneden werd getransporteerd vanaf het dak van de Schouwburg. Ook waren er vele voertuigen van de hulpdiensten te zien en verschillende infostands waar burgers terecht konden met hun vragen.

Het zonnige weer zorgde voor een prettige sfeer en hoge opkomst. Volgens burgemeester Jorritsma krijgt de Veiligheidsdag volgend jaar een vervolg in Almere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *