Nieuws

Landelijke politieactie voor nieuwe CAO langs Almere

De politie voert actie voor een betere CAO. Om aandacht te vragen voor het CAO-conflict met de minister van Veiligheid en Justitie wordt in een landelijke Zwaan Kleef Aan-actie door verschillende korpsen woensdag de hele dag met politievoertuigen langzaam gereden op snelwegen van Groningen naar Limburg.

Het gaat om een estafette, waarbij elke eenheid binnen de eigen politieregio een colonne vormt. De actie startte om 7.00 uur in Groningen en duurt tot 20.00 uur, wanneer de laatste actievoerders in Limburg de snelwegactie afsluiten. In de ochtend voerde de route over de A6 langs Almere.

Om 9.00 uur nam de eenheid Midden Nederland, waar de politie van Flevoland onder valt, in Lemmer het stokje over van Noord Nederland. De A6 werd in zijn geheel afgereden tot de A1 bij Muiden, waar de eenheid Amsterdam de actie overnam en de route vervolgde. Een andere route vanuit het noorden voerde over de Afsluitdijk richting Amsterdam. Van daar gaat het verder door Zuid-Holland en Noord-Brabant naar Limburg. Door agenten in het oosten van het land tenslotte wordt er gereden op routes vanuit Groningen en Enschede naar Nijmegen.

De agenten rijden in dienstvoertuigen met een snelheid van 60 km/uur over alle rijstroken van de snelweg. Na eerdere soortgelijke acties om aandacht te vestigen op de CAO-onderhandelingen, die alleen buiten de spits werden gehouden, wordt nu dus de hele dag actie gevoerd. Buiten de spits levert dat wat vertraging op voor het verkeer dat achter de politiecolonne rijdt. In het noorden heeft de actie in de ochtendspits wel een kilometerslange file opgeleverd. De avondspits zal door de actie naar verwachting met name worden gehinderd tussen Rotterdam en Eindhoven.

Naast de verkeershinder zal de CAO-actie geen invloed hebben op de beschikbaarheid van de politie bij noodgevallen. De Nederlandse Politiebond meldt dat deelnemende agenten te allen tijde bereikbaar en beschikbaar blijven voor inzet bij calamiteiten en het personeel dat is ingeroosterd voor de noodhulp is uitgezonderd van de actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *