Kort nieuws

Resultaten verkeerscontrole Almere Buiten

De politie van Almere Buiten heeft maandag weer een verkeerscontrole gehouden. Bij de zogenaamde CVC-acties (Controle Verkeer en Criminaliteit) is het doel o.a. om, naast een algemene controle op verkeerstechnische zaken, mensen op te sporen die zich bezighouden met criminele activiteiten op gebied van verdovende middelen en inbraken.

De politie heeft in de middag gecontroleerd bij station Oostvaarders op gestolen fietsen. Tijdens deze controle zijn twee fietsen aangetroffen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Hierop zijn de fietsen ingenomen en de fietsers aangehouden. Later vonden de controles o.a. plaats op de Bouwmeesterweg, waarbij verkeer vanaf de Polderdreef naar de controle werd geleid.

De resultaten van de controle van maandag op een rijtje:

  • 4 controle`s op bekende criminelen, voertuig doorzocht.
  • 21 bekeuringen voor diverse zaken.
  • 1 wacht op keuring melding bij RDW opgemaakt.
  • 1 aanhouding vanwege het rijden met een ongeldig rijbewijs.
  • 1 rijbewijs ingenomen voor de Wet Mulder.
  • 1 persoon die een bekeuring open had staan.
  • 2 gestolen fietsen zijn aangetroffen.
  • 2 personen hebben verbaal gehad voor het rijden zonder rijbewijs.
  • 1 dealer is aangetroffen, kleine hoeveelheid drugs in beslag genomen.

Regenboogbuurt

Aan het einde van de middag is in de Regenboogbuurt een snelheidscontrole gehouden. De gemeente heeft de afgelopen maand op de Regenboogweg gedurende een aantal weken met behulp van een digitale snelheidsmeter gegevens verzameld van alle passerende voertuigen omdat bewoners hierover klaagden. Op verzoek van de gemeente en de buurtbewoners heeft de politie vervolgens gecontroleerd op de snelheid. In totaal werd van 113 voertuigen de snelheid gemeten waarbij 20 overtredingen werden geconstateerd. In deze gevallen werd een waarschuwing gegeven en een brief met informatie over de actie overhandigd. Een volgende keer wordt wel bekeurd voor het overschrijden van de maximaal geldende snelheid van 30 km/h.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *