Persberichten

Politie vindt wietkwekerij door inbrekers

politie persDe politie heeft na een poging tot inbraak een wietkwekerij opgerold op de Zandzuigerstraat. De inbrekers werden aangehouden.

Zaterdag 14 maart rond 03.20 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een pand aan de Zandzuigerstraat. De verdachten zouden al in een bus zijn weggereden. Op de Tussenring zagen agenten de bus, die tot stoppen kon worden gebracht op de Vrijheidsdreef. Toen de agenten de bestuurder wilden aanspreken, sprongen twee mannen uit de schuifdeur en gingen er rennend vandoor. Ook de bestuurder rende weg. Alle drie de verdachten, Amsterdammers van 22, 23 en 25 jaar, konden na een achtervolging aangehouden worden. Zij zijn na verhoor in verzekering gesteld. In de bus lagen diverse inbrekerswerktuigen. De bus met inhoud werd in beslag genomen.

In het pand aan de Zandzuigerstraat waar was geprobeerd in te breken, hoorden agenten een zoemend geluid en zagen een dubbele wand. Binnen troffen zij een wietkwekerij aan met 483 planten en werd de stroom illegaal afgetapt. Alle spullen worden vernietigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *