Nieuws

Hulpdiensten rukken uit voor vermiste kanovaarder

Hulpdiensten zijn dinsdagmiddag uitgerukt voor een melding van een vermiste kanovaarder op het Markermeer. De hulpdiensten werden opgeroepen naar de Oostvaardersdijk tussen Almere en Lelystad.

Op het moment dat de vermissing werd gemeld stond er op het Markermeer een windkracht 7 à 8 bft. Twee andere kanovaarders die deel uitmaakten van het groepje van drie wisten zichzelf op de Oostvaardersdijk in veiligheid te brengen. Voor de vermiste derde man werd een zoekactie op touw gezet door de vrijwilligers van de KNRM in Lelystad. Niet lang nadat de KNRM was uitgevaren meldde de derde persoon zich bij de havenmeester.

Zeker één persoon is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een gealarmeerd traumateam uit Amsterdam hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen.

 

2 gedachten over “Hulpdiensten rukken uit voor vermiste kanovaarder

  • En wie gaat dit allemaal betalen, ik neem toch aan dat die kanovaarder hiervoor zelf gaat opdraaien. Toch niet normaal om met deze windkracht het Markermeer op te gaan!

    Beantwoorden
  • Aan de eerste foto te zien gaat het niet om een kano maar om een SUP, een Stand Up Paddleboard. Dat maakt de situatie niet minder ernstig maar het is wel goed het beestje bij de naam te noemen. Een geoefende zeekanovaarder zou genoeg inzicht moeten hebben om het weer als zodanig te beoordelen dat het niet verstandig is om te gaan varen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *