Nieuws

Brandweer druk met stormschades

De brandweer is dinsdag in heel Almere druk geweest met het afhandelen van meldingen van stormschade. In die gevallen waar gevaar ontstaat door de schade komt de brandweer ter plaatse om loshangende takken, dakgoten en dergelijke te verwijderen.

Ook elders in Flevoland was het druk voor de hulpdiensten. Alle korpsen hebben wel meldingen van stormschade gehad. De politie heeft even voor half twaalf gemeld dat de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen vanwege de storm was afgesloten. De dijk bleef dicht tot na de avondspits. Op de Oostvaardersdijk bij Lelystad was een melding van een drenkeling. Dit bleek te gaan om een vermiste kanovaarder op het Markermeer. Op verschillende wegen in en rond Flevoland zijn vrachtwagens omgewaaid, waardoor er meerdere stremmingen waren in het verkeer. Ook zijn er in het land meerdere meldingen geweest van gestremde spoorlijnen door bomen op het spoor of kapotgewaaide bovenleiding, maar op de Flevolijn en Hanzelijn hebben zich geen grote problemen voorgedaan.

De eerste melding in Almere was om elf uur en daarna is het vrijwel continu doorgegaan.

Een overzicht

11:02 Lex Brandstraat, Stripheldenbuurt: loshangende daklijst.

11:06 Transistorstraat, Gooisekant: losse gevelplaten (foto’s 1, 2 en 3).

11:29 Texaco tankstation Koningsbeltweg, Sallandsekant.

12:06 Radar, Noorderplassen.

12:15 Lex Brandstraat, Stripheldenbuurt: loshangende daklijst (dit betrof de buren van de eerdere melding in de ochtend, foto’s 4, 5 en 6).

12:53 Windesheim Hospitaaldreef, Centrum Stad.

12:54 Bataviastraat, Oostvaardersbuurt: loshangende daklijst (foto’s 7, 8 en 9).

13:20 Frambozenstraat, Parkwijk.

13:58 Gerrit Th. Rotmanlaan, Stripheldenbuurt: loshangende daklijst (foto’s 10, 11 en 12).

14:40 Station Almere Centrum, Mandelaplein, Centrum Stad: Losse glasplaat (foto’s 13, 14 en 15).

14:59 Jaap Vegterweg, Stripheldenbuurt.

16:16 Stopperknoop, Noorderplassen.

17:13 Schelvisstraat, Waterwijk: omgewaaide boom (foto’s 16, 17 en 18).

17:44 De Huchtstraat, Veluwsekant.

17:54 Brugmark, De Marken: boom dreigde op huis te vallen (foto’s 19, 20 en 21). De brandweer heeft de boom geheel omgezaagd en daarbij een duivennest met duif gered en aan de dierenambulance overgedragen.

21:12 Homeruslaan, Homeruskwartier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *