Kort nieuws

Belastingdienst neemt 17 auto’s in beslag bij controle

De politie organiseerde woensdag 25 maart gedurende de avonduren een grote verkeerscontrole aan de Veluwezoom in Almere-Stad. Deze grootschalige verkeerscontrole werd georganiseerd in samenwerking met de Belastingdienst. Een aantal motorrijders van de politie zorgde er voor dat automobilisten naar het parkeerterrein voor het modecentrum werden geleid.

Op de controlelocatie werd door de politie in totaal €6500 geïnd aan openstaande bekeuringen. Daarnaast zijn diverse overtredingen geconstateerd en bekeurd zoals voor het rijden met ongeldig verklaard rijbewijs, opgeven valse identiteit en wildplassen. Door inzet van Automatic NumberPlate Recognition zijn 144 automobilisten naar de controlelocatie gebracht waarbij de bestuurders ook een blaastest moesten afleggen.

De Belastingdienst heeft tijdens de controle een totaal van €22.700 aan openstaande belastingschulden geïnd. Daarnaast zijn 17 auto’s in beslaggenomen.

 

3 gedachten over “Belastingdienst neemt 17 auto’s in beslag bij controle

 • Eigenlijk een schandalige aktie van de politie. Almere wordt geteisterd door inbraken en daar doen ze niets aan. Maar wel dit soort akties.

  Beantwoorden
  • Jos van der Lelie

   Zoals je in het artikel kan lezen wordt er bij deze controles gebruik gemaakt van ANPR-apparatuur. Deze signaleren o.a. voertuigen welke bekend staan als gebruikt in het criminele circuit, zoals bij inbrekers. Tijdens deze acties wordt dan ook regelmatig inbrekers werktuig aangetroffen. De actie draagt er dus juist aan bij dat inbrekers worden opgespoord en/of uit de wijken worden geweerd.

   Kijk voor meer informatie nog eens de video bij het artikel van een recente soortgelijke controle in Almere Buiten, waarin in een interview uitleg hierover wordt gegeven: https://www.hv-almere.nl/2015/03/grote-verkeers-en-criminaliteitscontrole/

   Jos van der Lelie
   Redacteur HV-Almere

  • Miscchien moeten de mensen zelf eens iets aan inbraakpreventie doen ipv de politie af te zeiken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *