Nieuws

Grote verkeers- en criminaliteitscontrole

De politie heeft donderdag in Almere Buiten samen met de belastingdienst en justitie een grote controle gehouden gericht op verkeer en criminaliteit. De actie kreeg de naam ´Almere Buiten Op Slot´.

In het centrum van Almere Buiten werd daartoe een controle plaats ingericht. Op deze locatie werden voertuigen aan een uitgebreide controle onderworpen. Er werd gekeken of bestuurders alcohol hadden gedronken, papieren werden gecontroleerd en de technische staat van de voertuigen werd onderzocht.

Automobilisten in de wijde omgeving konden worden gecontroleerd. Op de belangrijkste toegangswegen naar Almere Buiten waren ANPR-camera’s geplaatst, waardoor politieagenten gericht automobilisten uit het verkeer konden halen die door de ANPR-computer werden gesignaleerd. Hierbij moet worden gedacht aan mensen die nog boetes moeten betalen of gevangenisstraf moeten uitzitten en voertuigen waarvan bekend is dat ze zijn gebruikt in het criminele circuit, bijvoorbeeld door inbrekers of bij handel in verdovende middelen.

In dit geval werd er door de ANPR-apparatuur ook gericht gezocht naar personen die een belastingschuld hebben open staan. Medewerkers van de belastingdienst waren aanwezig om bij deze personen achterstallige belastingen te innen of eventueel beslag te leggen op auto’s. Dat laatste is in 54 gevallen gebeurd. Verder is er in totaal een bedrag van €15.000 geïnd aan achterstallige belastingen.

Er zijn 51 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen en er werden verschillende personen aangehouden voor onder meer rijden zonder rijbewijs, openstaande boetes, afstaan van DNA, overtreding van de Opiumwet en belediging van de agenten. Daarnaast zijn er steekwapens en drugs aangetroffen en inbeslaggenomen. Tientallen verdachte voertuigen zijn onderzocht op wapens, drugs en inbrekerswerktuig.

Bij aankomst op de controle plaats werd eerst uitgebreid uitgelegd dat deze controle in het teken stond van het bevorderen van de verkeersveiligheid en het tegengaan van criminaliteit. De meeste bestuurders die werden gecontroleerd reageerden begripvol op deze actie en stonden erachter. Tussen 15.00 en 22.00 uur zijn ruim 11.000 passerende auto’s gescand op kenteken.

 

4 gedachten over “Grote verkeers- en criminaliteitscontrole

 • Dit is te overdreven waar ze mee bezig zijn, hebben ze dat nou zelf niet door.

  Beantwoorden
 • Het feit dat er nog zo veel bekeuringen worden uitgeschreven en voertuigen in beslag worden genomen bewijst maar weer dat die controles nog steeds hard nodig zijn. Op facebook “Spot die controle Flevoland” wordt door zo veel mensen gevraagd waar de controles staan zodat ze er onderuit kunnen komen. Als je gewoon zorgt dat de technische staat van je voertuig in orde is, je geen bekeuringen open hebt staan, niet drinkt voordat je gaat rijden etc. (dus eigenlijk de zo vanzelfsprekende dingen) wat is het probleem van die controles dan. Dan heb je 5 min oponthoud omdat men je even door het systeem haalt.

  En nee, ik zit zelf niet bij de politie. Ben 22 jaar uit, rij zelf ook auto, maar waarom heb ik toch nooit problemen met die controles? Omdat ik gewoon m’n zaken op orde heb.

  Beantwoorden
  • Sterk antwoord. Dat is hier idem!

 • Zolang er mongolen blijven rondrijden die hun zaakjes niet op orde hebben. Blijven de controles meer dan nodig!
  Zeker de controles op de technische staat van de autos Mogen wat mij betreft doorgaan. Teveel eikels op de weg die blijven beknibbelen op het onderhoud en de veiligheid van de auto. Waar andere weer de dupe van zijn!

  Ik als motorrijder ben alleen maar voorstander van dit soort controles! Haal de lekkende roestbakken maar allemaal van de weg!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *