Nieuws

Ravage na ernstige aanrijding Waterlandseweg

Op de Waterlandseweg is vrijdagmiddag een ravage ontstaan na een ernstige aanrijding tussen twee personenauto’s. Bij de aanrijding raakten in totaal drie inzittenden gewond.

Om half vier werden de hulpdiensten voor de aanrijding gealarmeerd en al snel bleek dat het er ernstig uitzag. Alle hulpdiensten rukten massaal uit. Meerdere ambulances, brandweervoertuigen en de traumahelikopter uit Amsterdam kwamen ter plaatse.

Twee personenauto’s bleken ter hoogte van industriegebied Stichtsekant frontaal op elkaar te zijn gebotst. Een 54-jarige vrouw uit Almere reed over de Waterlandseweg richting Almere. Een tegemoetkomende auto kwam plotseling op haar weghelft waardoor de frontale aanrijding niet meer kon worden voorkomen. Door de klap raakten de auto’s zwaar beschadigd. Eén van de voertuigen raakte van de weg af en kwam in de berm tot stilstand.

De Almeerse werd met letsel aan haar hoofd naar het Flevoziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto, een 35-jarige man uit Almere, leek er ernstig aan toe te zijn. De man was niet aanspreekbaar en zat bekneld in zijn voertuig. Alle hulpverlening werd ingezet om hem te verzorgen en uit zijn benarde positie te bevrijden. Na ongeveer drie kwartier kon het slachtoffer door de hulpverleners voorzichtig uit de auto worden gehaald en naar de ambulance worden gebracht, waarna hij met spoed naar het AMC in Amsterdam werd vervoerd. De passagier van die auto, een 42-jarige vrouw uit Almere, werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

De weg werd afgesloten tussen de Vogelweg en de aansluiting met de A27. Deze afsluiting heeft lange tijd geduurd, waardoor het overige verkeer een alternatieve route moest kiezen.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. In het kader van dit onderzoek is de politie op zoek naar getuigen die het ongeval daadwerkelijk hebben zien gebeuren. Deze getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Een gedachte over “Ravage na ernstige aanrijding Waterlandseweg

  • Heftig! om 15.10 reed ik daar ook met twee kids in de auto, ben blij niks te hebben meegemaakt!
    Mensen reden als gekken gisteren!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *