Nieuws

Wilde achtervolging en 22 proces-verbalen bij verkeerscontrole Almere Buiten

Woensdag heeft de politie van Almere Buiten in de middag en avond weer een CVC (Controle Verkeer en Criminaliteit) actie gehouden. De agenten hadden op verschillende tijdstippen een controle plaats ingericht aan de Haasweg, de Bouwmeesterweg en in de Indischebuurt. Willekeurig automobilisten werden naar de controle plaats geleid, waarna zij voor diverse zaken werden gecontroleerd.

Tijdens de gehele controle is 22 keer een proces-verbaal uitgeschreven voor diverse zaken als rijden zonder rijbewijs of ongeldig rijbewijs. Ook werd er tijdens de voertuigen controle een vlindermes en een grote hoeveelheid contant geld in beslag genomen. De politie heeft deze zaken in onderzoek. Verder werden er nog twee mensen aangehouden die gesignaleerd stonden, voor onder andere het uitzitten van een gevangenisstraf.

Eén automobilist heeft gepoogd aan de controle te ontkomen. De politie heeft vervolgens de achtervolging ingezet. De bestuurder reed via de J.B. Bakemaweg de busbaan op om het Pirellipad in te slaan en over het fietspad te rijden. Hij reed over de brug over de Tussenring, ging het talud af en vervolgde zijn weg over de Biathlonweg. Hij keerde daar en ging door de berm de Tussenring op. Vervolgens reed hij richting de Veluwedreef waar hij meerdere keren door de berm ging om andere auto’s te ontwijken en door rood te rijden. Op de A6 aangekomen, nam hij de vluchtstrook, ging er bij de afslag Almere Haven af om op de Hogering om zijn as te draaien, terug te rijden en wederom via een talud naar beneden te gaan nu richting een industrieterrein. Daar reed hij door een plantsoen en ging de Literatuurwijk in. De bestuurder bereikte inmiddels hoge snelheden, 70 km/uur waar 30 km/uur is toegestaan. Tevens had hij zijn lichten uit gedaan. Om de veiligheid te waarborgen nam de motoragent afstand. Hij kon wel een spoor van koelvloeistof volgen.

Op de Top Naeffstraat was de auto gestopt en waren de twee inzittenden weggerend. Eén van hen, 17 jaar uit Almere, kon in een woning worden aangehouden. De andere verdachte werd niet gevonden. In de auto bleek een grote hoeveelheid wietresten te liggen. De Almeerder zit vast, een nader onderzoek is ingesteld.

5 gedachten over “Wilde achtervolging en 22 proces-verbalen bij verkeerscontrole Almere Buiten

 • Jimmy Orie

  Laten ze die hoeveelheid agenten inzetten om de stad wat veiliger te maken ipv op een plaats te concentreren en mensen van hun tijd en privacy te beroven ik bedoel er worden 22 proces verbalen genoemd en wat andere dingen maar hoeveel auto’s zijn hiervoor gecontroleerd? Ze moeten dat door de krant en politie genoemde “Apenheul” bij Almere centraal aanpakken ze weten dat het er niet veilig is voor voorbijgangers ze weten er word gedeald en er word geprostitueerd en het mooie is politie hoofd bureau is op een steenworp afstand ze kunnen ze gewoon zien vanuit het bureau maar dat soort praktijken worden gedoogd terwijl ze geld en manschappen Gebruiken om woon werk verkeer te verstoren en proberen de normale burgers op lullige dingen te pakken!

  Beantwoorden
  • Hey Jimmy.

   Je antwoord is redelijk kort door de bocht.
   Het blijkt namelijk dat door zulke controles demisdaadcijfers afnemen. De inbraken zijn super hard omlaag gegaan. De 22 bekeuring zij vooral excessen, Rijden zonder rijbewijs, ingevoerd etc. Dus een goede zaak lijkt me. Dan de locatie die jij noemt valt onder een ander Bureau en niet die van almere buiten. Dus haal geen dingen door elkaar.

   En daarbij een dealer van de straat en een paar gesinaleerde zijn toch mooie resultaten ?

  • Ja Politie Almere jullie moeten dat volk op de Apenberg eens door controleren daar word gehandeld in cocaïne vallsgeld gedwongen prostitutie op parkeerplaats. Rukken voor 10 euro en dat word afgeplakt door bepaalde donkere gasten op de Apenberg . Tip Apenheul of Apenberg is de zelfde Berg . Maar ik loop liever door de Apenheul in
   Apeldoorn dan ik langs de Apenberg / Apenheul bij centraal station en naast discotheek Eindelijk loop

 • Wat een onzin reactie zeg Jimmy. Als jou kind door een of ander lul zonder rijbewijs wordt kapotgereden dan hadden ze opeens meer auto’s moeten controleren. En die Apenheul is een prima plek. Anders zitten die lui allemaal in het centrum; is dat wat jij wil?

  Beantwoorden
  • Wat een onzin als jou dochter 16 betast en lastig word gevallen door die bruine gasten op de Apenberg of Apenheul dan piep je wel ff anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *