Kort nieuws

PVV stelt burgemeester vragen over straatroven

politiepersDe Almeerse fractie van de PVV heeft naar aanleiding van een tweetal zware straatroven op 30 januari en 1 februari vragen gesteld. Het valt de PVV op dat de straatroven steeds gewelddadiger worden en wil daarom van de burgemeester schriftelijk uitleg hebben.

 

De PVV wil de (jonge) criminelen keihard aanpakken omdat de huidige aanpak van de criminelen niet werkt. Daarnaast willen ze weten wie de daders zijn van de overvallen en of dit overeenkomt met de bestaande misdaadcijfers. De PVV heeft de volgende negen vragen gesteld:

 

 

1. Hebt u kennis genomen van de twee nieuwsberichten van Almere dichtbij van 30 januari 2015 en 2 februari 2015, over twee zware straatroven die vlak na elkaar hebben plaats gevonden?

2. Bent u het met de PVV eens dat het zeer zorgelijk is dat de straatroven steeds gewelddadiger worden en door steeds meer jeugdige, minderjarige criminelen worden gepleegd?

3. Bent u het met de PVV eens dat dit koste wat kost moet worden bestreden?

4. Is het beeld dat er in Almere een groeiende groep zeer jonge criminelen ontstaat, die dit soort zware en gewelddadige misdrijven pleegt in overeenstemming met de cijfers?

5. Bent u bereid inzage te geven in de daderprofielen die deze zware misdrijven plegen en deze dan ook aan de raad ter beschikking te stellen?

6. Bent u bereid om de informatie omtrent de daderprofielen voortaan in de veiligheidsrapportages op te nemen?

7. Bent u het met de PVV eens dat de huidige aanpak, voor voornamelijk deze jonge criminelen, niet effectief is?

8. Bent u bereid deze zware (jonge) criminelen keihard aan te gaan pakken in Almere en hier radicaal een andere hardere aanpak op uit te gaan voeren, omdat de huidige aanpak dus niet voldoet? Zo nee, waarom niet?

9. Bent u voorts bereid om binnen de veiligheidsdriehoek in overleg te gaan, om in deze voorkomende gevallen de officier van justitie te verzoeken, om sneller en vaker te pleiten, om bij dit soort jongeren een PIJ maatregel door de rechter op te laten leggen, zodat dit tuig voor langere tijd van de straat verdwijnt? Zo nee, waarom niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *