Persberichten

Jongen beroofd en mishandeld in Faunabuurt, politie zoekt getuigen

Grote politiecontrole in Almere Buiten 3Op zondagavond 1 februari werd een jongen op straat beroofd en geslagen. De politie zoekt getuigen.

Rond 19.30 uur fietste het slachtoffer over de Wezelstraat, toen er ter hoogte van een supermarkt twee mannen op een fiets op hem afkwamen. Eén van de mannen sprong van de fiets en kwam naar het slachtoffer toe. Hij pakte het stuur van de jongen vast en de jongen stapte van zijn fiets. De man beroofde het slachtoffer van zijn jas en gaf deze aan de andere man die nog op de fiets zat. Er ontstond een korte worsteling, waarbij het slachtoffer geslagen werd en letsel aan zijn wang opliep. De verdachten vluchtten weg op de fiets en namen de jas van het slachtoffer mee.

Signalementen
Verdachte één, die van de fiets stapte om de jas van het slachtoffer af te pakken, is 16-17 jaar oud. Hij heeft een licht getint uiterlijk en een atletisch postuur. Hij is rond de 1,75 meter lang en heeft kort zwart haar. Hij droeg een lichtblauwe trainingsbroek van het merk Nike. Verder droeg hij een zwart vest en blauwe sportschoenen. Mogelijk heeft hij letsel opgelopen tijdens de worsteling met het slachtoffer.

Verdachte twee, de man die op de fiets bleef zitten, is ook tussen de 16-17 jaar oud en heeft een slank postuur. Hij heeft een licht getint uiterlijk en donkerbruin krullend haar tot op zijn schouders.

De fiets waarop de verdachten zaten was een zwarte omafiets. Op het moment van de beroving hadden de verdachten geen licht op de fiets aan.

Iets gezien
Heeft u iets gezien dat kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Belt u dan met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *