Persberichten

Man aangehouden met behulp van Live View

Brommerrijder gewond na aanrijding met politiebus (3)Woensdag 3 februari kon met behulp van het live uitkijken van camerabeelden een verdachte worden aangehouden voor diefstal van goederen bij een supermarkt.

Rond 23.40 uur kwam de melding van het beveiligingsbedrijf van een supermarkt dat op camerabeelden was te zien hoe iemand over het hek van een buitenopslagterrein van een supermarkt aan de Wezelstraat klom. Omdat de supermarkt is aangesloten bij Live View, konden de camerabeelden worden gedeeld met de meldkamer van de politie. Daar was te zien hoe twee personen met een wagen vol goederen wegliepen.

 

Op aanwijzen van de centralisten die de beelden live uitkeken, kon één van de verdachten achterhaald worden. De man, 25 jaar uit Almere, werd op het Gerrit Schultepad aangehouden. Hij had goederen bij zich afkomstig van de supermarkt De winkelwagen vonden de agenten terug op de Eelenbergstraat met daarin nog meer gestolen goederen. Onder andere levensmiddelen, alcoholische drank en luiers waren gestolen. De spullen zijn terug naar de supermarkt.

Live View

Met Live View kan de politie via een particuliere alarmcentrale of toezichtcentrale rechtstreeks mee kijken met de camerabeelden van bijvoorbeeld een winkel of winkelcentrum, wanneer daar een inbraak of overval (of een ander gewelddadig delict) plaatsvindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *