Nieuws

Politie houdt groot aantal gerichte controles

De politie van Almere heeft donderdag een aantal verkeerscontroles gehouden. Op verschillende locaties in de Stedenwijk en Molenbuurt werden verkeersdeelnemers aan een controle onderworpen. Deze waren vandaag gericht op onder andere bromfietsen en inbrekers.

Naast een controle ingericht op de Amsterdamweg werd er tegelijkertijd ook een actie gehouden op de Runmolenstraat. Uiteindelijk werd bij 14 (bromfiets)bestuurders vastgesteld dat deze met een opgevoerd voertuig reden. Dit zelfde aantal keer werd een ‘Wacht Op Keuring’ melding afgegeven waardoor de bromfietsen vanaf dat moment niet meer mogen worden gebruikt op de openbare weg totdat deze zijn aangepast en opnieuw door de RDW zijn gekeurd.

Later op de dag werd nog een grote controle gehouden, wederom in de Molenbuurt. Daarvoor werd een deel van de Buitenring afgesloten waardoor al het verkeer komende uit de richting van Stad de Polderdreef op werd geleid. Gedurende de dag werden 27 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersgerelateerde zaken, bleken drie personen geen rijbewijs te hebben en werden 16 voertuigen grondiger onderzocht in verband met verdenkingen op basis van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet.

Verder werden er twee mensen aangehouden; één automobilist wilde niet meewerken aan de controle en daarnaast werd een persoon aangetroffen die nog 189 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Tijdens de controles werden bij verschillende personen ook kleine hoeveelheden wiet en hard drugs aangetroffen, deze zijn in beslag genomen.

Een gedachte over “Politie houdt groot aantal gerichte controles

  • Het was dusdanig koud dat de helft van de agenten minimaal de helft van de tijd de handen in de zakken had…..

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *