Kort nieuws

Brandmelding Zandzuigerstraat blijkt schoorsteenbrand

Vrijdagochtend werd de brandweer opgeroepen voor een brandmelding bij een bedrijf aan de Zandzuigerstraat. Eenmaal ter plaatse bleek het mee te vallen, het ging om een schoorsteenbrand.

De brand werd kort voor acht uur gemeld. In verband met rookontwikkeling die door de melder werd waargenomen werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’. Ter plaatse begon de brandweer met het opbouwen van de waterwinning. Maar toen al snel bleek dat het kennelijk ging om een schoorsteenbrandje, die vrij snel kon worden geblust, konden de uitgerolde slangen voor de waterwinning ongebruikt weer worden opgeruimd.

Het is niet bekend wat er aan schade is aangericht.

Een gedachte over “Brandmelding Zandzuigerstraat blijkt schoorsteenbrand

  • >2000 schoorsteenbranden per jaar op kosten van de burger. Houtrook = Fijnstof = hartfalen, COPD, kankerverwekkend, maar gezellig

    Door slecht stoken onstaan er schoorsteenbranden. Omdat er geen regels zijn wat je mag stoken doet men maar wat. Vaak gaat het om geld et besparen en dan gaat ook alles in de kachel. Met als resultaat schoorsteenbrand. Houtstoken is milieu onvriendelijk en slecht voor de gezondheid van burgers. FIJNSTOF geeft gezondheidsproblemen als : HARTFALEN (KLONTERS IN BLOED) COPD, STRESS en geeft veel stankoverlast. Maar de heilige houtkachel, open haard, BBQ, vuurkorf,tuinhaarden daar mag je niets van zeggen. Goede zaken voor de hart/longafdeling en oncoloog.
    Heerlijk genieten van fijnstof we zijn er gek op. Maar ooooo als er een stukje asbest is vrijgekomen dan zijn we in paniek……Droom maar lekker verder bij uw houtkachel en denk later even nog aan deze tekst wanneer u in de wachtkamer van het ziekenhuis zit………….

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *