Kort nieuws

Geen actie verkeersveiligheid Evenaar

Twee gewonden bij aanrijding Evenaar - JvdL_3697Het college in Almere vindt het niet nodig dat er maatregelen genomen dienen te worden om de verkeersveiligheid op de Evenaar te verhogen. De PvdA vroeg hierom naar aanleiding van een aantal ongevallen in januari dit jaar.

Volgens cijfers van de politie zou het zijn gegaan om een viertal ongevallen waarvan bij drie de oorzaak gevonden kan worden in een voorrangsfout. Bij één ongeval is de oorzaak onbekend. Het college noemt de ongevallen op de Evenaar incidenteel van aard omdat ze op verschillende punten plaatsvinden en er telkens sprake is van verschillende type voorrangsfouten.

Vorig jaar zouden er volgens de cijfers 26 ongevallen hebben plaatsgevonden waarvan 22 alleen met materiële schade. Dat er nu dus in één maand vier ongevallen hebben plaatsgevonden is volgens het college ongelukkige toeval. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden en indien de stijging doorzet zal nader onderzoek volgen.

De beantwoording: Verkeersongelukken_Evenaar_in_Almere_Buiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *