Nieuws

Gevaarlijke kruising Bartokweg aangepast

De gemeente heeft de kruising van de Bartokweg met het Chopinpad aangepast. De kruising stond op de lijst van 69 gevaarlijkste kruisingen in Almere die door de gemeente worden aangepakt.

De kruising vlakbij Station Muziekwijk is berucht omdat er al jaren ongelukken gebeuren. Door de onoverzichtelijke situatie zagen automobilisten fietsers en scooters die over het fietspad rijden over het hoofd met ongelukken tot gevolg. In januari van dit jaar maakte de gemeente bekend dat de kruising aangepast ging worden. Begin oktober werd begonnen met de werkzaamheden. Deze zijn inmiddels afgerond en de vernieuwde kruising is een feit.

Buurtbewoners: kruising is nu overzichtelijker

Buurtbewoners geven aan dat ze de nieuwe kruising overzichtelijker vinden, al vinden sommige de kruising nog steeds onveilig. “Je hebt nog steeds teveel punten waar je op moet letten”, zegt een bewoner. “De tijd zal het leren. Mijn vrees is dat het niet lang duurt voor er weer een ongeluk gebeurt. Laten we hopen van niet.” Een andere buurtbewoner maakt zich zorgen over de vrachtwagens die door de fietsstraat rijden.

De veranderingen op een rij:
– Er is meer ruimte gecreëerd tussen de busbaan en het fietspad. Eén auto kan na de busbaankruising wachten als er een fietser moet passeren.
– De verkeerslichten zijn aangepast. Er is een knipperend waarschuwingslicht geplaatst aan één zijde.
– Het fietspad en de laad- en losstrook zijn omgebouwd tot fietsstraat.
– Op het fietspad staat 3 keer aan beide kanten ‘Let op’.

De weg onder het spoorviaduct zou worden verhoogd. Het is niet bekend of dat nog gaat gebeuren.

Een gedachte over “Gevaarlijke kruising Bartokweg aangepast

  • Nou nog die idiote oversteekplaats op de busbaan bij Stadhuisplein. Waarom daar geen stoplicht voor bussen??????

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *