Nieuws

Zoekactie politie en leger na liquidatiepoging

Op en langs de Poortdreef is dinsdag uitgebreid onderzoek gedaan door de politie en het leger in het kader van het onderzoek naar de liquidatiepoging die daar op zaterdag 1 november heeft plaatsgevonden.

In de vroege ochtend van 1 november werden omwonenden opgeschrikt door een knal van wat later een explosief bleek te zijn en het geluid van schieten met een automatisch wapen. Op de Poortdreef werd vervolgens een behoorlijke ravage aangetroffen alsmede een zwaar beschadigde personenauto met daarin twee gewonde mannen. De auto bleek later, na onderzoek, door een explosief tot stoppen te zijn gebracht en de twee inzittenden zijn met een wapen beschoten. Eén van hen is gewond naar een ziekenhuis overgebracht, de ander raakte slechts lichtgewond. Al snel werd duidelijk dat het kennelijk om een liquidatiepoging ging. Het slachtoffer zou banden hebben gehad met de eind mei in Amstelveen vermoorde crimineel Gwenette Martha.

Het onderzoek naar deze liquidatiepoging werd overgedragen aan de politie van Amsterdam. Vandaag werd er in het kader van dat onderzoek op en rond de plaats van het incident gezocht met o.a. metaaldetectors door medewerkers van Forensische Opsporing en explosieven experts van Defensie. De reden van de zoektocht is om aanvullende informatie en aanwijzingen te verkrijgen over wat er zich op 1 november op de Poortdreef heeft afgespeeld. Of de zoektocht resultaten heeft opgeleverd is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *