Nieuws

Schietpartij na ongeval Poortdreef Almere

Zaterdagochtend vond rond half zes een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s op de Poortdreef. Een auto met daarin vermoedelijk drie inzittenden reed vervolgens door. Een inzittende van de achtergebleven auto is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van deze auto is overgebracht naar het bureau.

De doorgereden auto is vermoedelijk aangetroffen op de Aalscholver in Muiderberg. Deze auto werd rond zeven uur gelokaliseerd en was deels uitgebrand. De politie heeft sporenonderzoek verricht op beide locaties. Een zoekactie met ondersteuning van de politiehelikopter in de omgeving leverde geen resultaat op.

Op de Poortdreef vond een uitgebreid onderzoek plaats. Meerdere mensen van de recherche zijn de hele ochtend en een deel van de middag bezig geweest met sporenonderzoek. Omdat het ongeval plaatsvond bij de Muiderzandweg en de auto`s stopten ter hoogte van de Olympialaan was het te onderzoeken gebied groot te noemen. Een speciale hond is op zoek geweest naar hulzen van kogels. Inmiddels bevestigd de politie dat er daadwerkelijk geschoten is, ook is duidelijk dat er meerdere getuigen schoten hebben gehoord. Daarnaast zit er in de achtergebleven auto een kogelgat.

De Poortdreef is vrijwel de hele ochtend en middag afgesloten voor het verkeer, in beide richtingen. Rond half één is de auto afgevoerd door een berger. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog niet duidelijk.

Update 02-11-2014
Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink meldt op zijn website dat de schietpartij een liquidatie poging is geweest op een Marokkaanse man. De man, die samen met zijn broer in de auto zat, zou banden hebben gehad met de eind mei in Amstelveen vermoorde crimineel Gwenette Martha.

4 gedachten over “Schietpartij na ongeval Poortdreef Almere

 • Duidelijk dat er schietpartij was. Eerst 2 afzonderlijke schoten, gevolgd door (semi)automatisch vuur.

  Beantwoorden
  • Ik heb eerst een bom gehoord vanaf de beneluxstraat en vlak daarna een automatisch wapen, wat het ritme had van het wapen uit het volgende filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=4vEeLZkJLww

   maar misschien kan een AA12 ook zo zwaar klinken.

 • Het is niet te zien of die golf op het plaatje de leters LL in het kenteken heeft zitten, want dan heeft deze Golf de hele zomer op de gekste tijden door de buurt gereden hier, met z’n hip hop herrie. Maar er rijden uiteraard meer zwarte auto’s met dat soort velgen.

  Beantwoorden
 • Woon er zelf vlakbij en hoorde ook duidelijk een hele harde knal alsof er een bom afging. Kort daarna een salvo van 8 tot 10 kogels en dan pas 3 of 4 keer een losse schot. pas een uur later hoorde je de politie heli overvliegen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *