Nieuws

Helden geëerd voor redden slachtoffer ongeval

Burgemeester Jorritsma heeft Stefan Teeuwen (31) uit Velserbroek en Danny van Kessel (32) uit Heerhugowaard onderscheiden met een bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Op woensdag 19 februari, op de A6 richting Lelystad vlak bij de aansluiting met de A27, zagen Stefan Teeuwen en Danny van Kessel dat de auto voor hen in de flauwe bocht door nat wegdek van de weg raakte en omgekeerd in een sloot terecht kwam. Het slachtoffer, Wietze Meetsma uit Leeuwarden, zat in de gordels en ‘hing’ met zijn hoofd onder water. De twee mannen aarzelden geen moment, ze sprongen in de sloot en bevrijdden de bestuurder uit zijn benarde positie.

De redders werden na hun heldendaad al bedankt door de hulpdiensten ter plaatse, maar daarmee was de kous nog niet af. Donderdagmiddag werden zij door burgemeester Annemarie Jorritsma nog eens op passende wijze geëerd. Zowel de twee redders als het slachtoffer zijn daarvoor naar het stadhuis in Almere gekomen. De burgemeester roemde het optreden van Teeuwen en Van Kessel: “Wat ik mooi vind is dat je dan geen moment aarzelt en zegt dat gaan we gewoon doen.” Verder sprak zij de hoop uit dat hun optreden een voorbeeld voor anderen mag zijn om hetzelfde moedige gedrag te vertonen.

Na de uitreiking van de medailles en de daarbij behorende getuigschriften werden de aanwezigen getrakteerd op gebak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *