Nieuws

Explosief aangetroffen bij woning in De Wierden

De politie en brandweer zijn vrijdagmiddag ter plaatse geweest op de Kornwierde voor een onderzoek naar een mogelijk explosief. Een specialist van het Team Explosievenverkenning van de politie en een eenheid van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn ook ter plaatse gekomen. Een deel van de straat werd afgezet en een aantal woningen werden ontruimd.

De politie meldt dat bij een woning aan de Kornwierde in korte tijd twee incidenten hebben plaatsgevonden. Vrijdagmiddag 29 december rond 13:30 uur werd een verdacht voorwerp bij de woning gevonden. De nacht ervoor werd een raam vernield door zwaar vuurwerk. De recherche onderzoekt beide zaken en of er een mogelijk verband is.

Zwaar vuurwerk afgestoken in nacht donderdag op vrijdag
In de nacht van donderdag op vrijdag 29 december werd rond 02:45 uur zwaar vuurwerk afgestoken bij de woning. Hierdoor werden de ramen van de woning vernield. Er raakte niemand gewond. De verdachte(n) zijn gevlucht. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen beide incidenten.

Verdacht voorwerp aangetroffen
Op vrijdagmiddag vonden de bewoners een verdacht voorwerp bij hun woning. Direct werd een onderzoek ingesteld en de specialisten van Team Explosievenverkenning (TEV) en Forensische Opsporing (FO) kwamen ter plaatse voor onderzoek. Hierop schakelde de politie de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in.
De woning en omliggende woningen zijn ontruimd. De straat werd enige tijd afgezet. Rond 16:00 uur heeft de EOD het explosief in een hofje laten ontploffen.

Iets gezien?
De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heb jij in de nacht van donderdag op vrijdag iets verdachts gezien rondom de woning aan de Kornwierde? Of heb jij vrijdagmiddag rond 13:30 uur iets gezien? Heb jij camerabeelden? Deel jouw informatie door te bellen naar 0900-8844, of anoniem via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *