Persberichten

Forza Almere druk met opbouwen na brand

Forza Almere druk met opbouwen na brandOp 8 augustus 2013 waren voorzitter Ernesto Romano en penningmeester Maurice Elfert getuigen van een brand in het clubgebouw van Forza Almere. De brand, naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door een in brand gestoken kliko naast het gebouw, verwoestte kleedkamers, de bestuurskamer en de kantine volledig. Vanaf de brand is Forza hard bezig om alles opnieuw op te bouwen. Inmiddels heeft de club een nieuw clubgebouw, een groeiend aantal leden en sinds kort een digitaal kassasysteem.

Forza Almere kreeg afgelopen jaar hulp vanuit verschillende hoeken. De gemeente stelde direct een actieplan op en stelde noodgebouwen beschikbaar. Ook omliggende clubs hebben de club enorm geholpen. Zo heeft Almere City de eerste weken haar velden beschikbaar gesteld. “De hulp vanuit alle verenigingen uit Almere was helemaal top. Ze stonden allemaal klaar!”, aldus Elfert in de inmiddels volledig nieuwe kantine. Ook de leden hebben zich fantastisch voor de club ingezet. Helaas zijn er door de brand ook veel leden vertrokken. Van de 520 leden zijn er op dit moment slechts 280 over. “Men was bang dat Forza het niet zou halen en een aantal trainers zijn weggegaan en namen spelers mee. Daar hebben we begrip voor maar dat is wel erg jammer”, aldus Elfert. De club is nu hard bezig om binnen drie jaar weer richting de 500 leden te groeien.

Na de brand leek het de penningmeester een goed idee om over te stappen naar een digitaal betaalsysteem om te zorgen voor goed inzicht in verkoop, inkoop en voorraad en hiermee een optimaal rendement uit de kantine te behalen. In die tijd zijn verschillende leveranciers langs geweest, maar gezien de kosten die de wederopbouw met zich mee bracht én het teruglopende ledenaantal is er besloten om het niet te doen. “Een week later kreeg ik een telefoontje van Le Credit Sportif en ik stond met mijn mond vol tanden. Ze hadden besloten om het digitale kassasysteem aan ons te schenken om te helpen met de opbouw van de club. Dankzij hen kunnen we nu eenvoudiger en beter de administratie van de kantineomzet bijhouden. We vinden het echt een geweldig gebaar en kijken met een glimlach richting de toekomst”, aldus Elfert.

 

Persbericht Forza Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *