Persberichten

Aanhoudingen voor witwassen

Dinsdag 11 juli werden in Almere door het team Financieel Economische Criminaliteit twee verdachten, 23 en 36 jaar uit Almere, aangehouden in een onderzoek naar witwassen.

Het team startte een onderzoek naar aanleiding van verdachte transacties die één van de verdachten verrichtte. Op basis van het ingestelde onderzoek ontstond het vermoeden dat de verdachten geld verdienden met de handel in verboden anabole steroïden en geneesmiddelen. Dit werd via internet aangeboden en betalingen konden plaats vinden middels contant geld of bitcoins. De opbrengsten uit deze handel werd gebruikt voor de aankoop van onder andere onroerend goed.

Er vonden in Almere op meerdere locaties doorzoekingen plaats. In een opslagloods werd een grote hoeveelheid anabole steroïden en geneesmiddelen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Bij de doorzoekingen werd verder beslag gelegd op ongeveer € 90.000 aan contant geld, geldtelmachines, twee voertuigen en administratie. Daarnaast werd er ook beslag gelegd op onroerend goed van één van de verdachten. Na het verhoor werden de verdachten heengezonden. Zij blijven verdachte in het onderzoek.

Foto’s: Politie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *