Nieuws

Lichaam en auto Henry de Vries gevonden in Hoge Vaart Zeewolde

Zondagavond is in de Hoge Vaart de auto gevonden van Henry de Vries. Ter hoogte van de Bosruiterweg lag de Audi A6 in het water. De Vries is sinds 27 november 2013 vermist toen hij na vertrek vanuit zijn woonplaats Harderwijk niet op zijn werk in Houten aankwam. Na die tijd zijn er tal van zoektochten geweest in Almere en op andere plaatsen in de omgeving.

Vrijwilligers van de stichting Signi Zoekhonden hebben een spoor van de auto opgevangen, waarna het onderzoek door de politie en brandweer is overgenomen. Een ooggetuige meldde HV-Almere zondagavond dat het om de zwarte Audi A6 met bijbehorend kenteken gaat. Rond tien uur zijn de brandweerduikers uit Almere ter plaatse gekomen voor assistentie. De politie kon op dat moment nog niet bevestigen dat het daadwerkelijk om de auto van Henry de Vries gaat. De recherche is de hele avond en een groot deel van de nacht bezig geweest om sporen rondom het voertuig veilig te stellen. Een gebied van ongeveer 600 bij 600 meter is hiervoor afgesloten om belangstellenden op afstand te houden. Of ook het lichaam van Henry is gevonden, is nog niet duidelijk.

Update 21 juli 2014; 11:00 uur:

De politie heeft via een perswoordvoerder laten weten dat uit eerste onderzoek is gebleken dat het inderdaad om de auto van Henry de Vries gaat. Het is nog niet duidelijk of de vermiste man zich in de auto bevindt. Het onderzoek ter plaatse is vanochtend bij daglicht voortgezet.

Update 21 juli 2014 18:17 uur:
De berging van de auto is in volle gang. De woordvoerder van de familie heeft laten weten dat er een lichaam zit in de auto van Henry de Vries. Of het daadwerkelijk om hem gaat, zal later blijken bij de identificatie van het stoffelijk overschot. De berging van de auto loopt vertraging op, omdat gewacht moest worden op zwaarder materieel. Op dit moment is er een grote kraan ter plaatse om te assisteren bij de berging.

Update 21 juli 2014 19:25 uur:

De auto is door een grote kraan uit het water gehaald. De auto zal worden afgevoerd naar een politiebureau in de buurt. Daar zal het stoffelijk overschot worden geborgen. De politie hoopt de familie zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven over de identiteit van het aangetroffen stoffelijk overschot.

Update 22 juli 10:00 uur:

Afgelopen nacht is vastgesteld dat het lichaam in de gevonden auto van Henry de Vries is. De woordvoerder maakte dit bekend via Facebook. Ook de politie heeft inmiddels bevestigd dat zowel de auto als het lichaam van Henry de Vries is. Identificatie vond plaats aan de hand van gebitsgegevens en een trouwring.

Update 23 juli 23:00 uur:

Direct na de identificatie is het lichaam van de Vries overgebracht naar Nederlands Forensisch Instituut voor verder onderzoek. Uit sectie is volgens de politie inmiddels gebleken dat er geen aanwijzingen zijn gevonden die wijzen op een misdrijf.

Foto 4 en 5: Bob Friedlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *