Nieuws

Flat Danswijk ontruimd na brand op dak

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een brand gewoed op het dak van een flat in de Salsastraat. De brand woedde in het ventilatiesysteem. Drie jongens die een hapje eten wilden gaan halen bij de McDonald’s ontdekten de brand rond 03.15 uur en hebben direct alarm geslagen. Ook hebben zij de toegangsdeur van de flat geforceerd en zijn naar binnen gegaan om bewoners te waarschuwen. Zij brachten een oudere man van de bovenste verdieping naar beneden. Bij sommige bewoners werd de deur ingetrapt omdat zij niet reageerden.
De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden. De politie coördineerde de evacuatie en ving de bewoners op bij een nabijgelegen parkeerterrein. Om dit alles gecoördineerd te laten verlopen werd ook opgeschaald naar GRIP 1. Een ambulance stond stand-by, maar er raakte niemand gewond. Rond vier uur was de brand meester. Na een grondige inspectie van de woningen konden om 04:20 uur alle bewoners, ongeveer 50 mensen, weer terug naar de flat.
Wat de oorzaak is geweest zal uit onderzoek moeten blijken. Door de bluswerkzaamheden liep een woning lichte waterschade op en zat een aantal woningen zonder stroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *