Persberichten

Politie zoekt getuigen vernielingen auto’s in Filmwijk

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 januari werden door onverlaten tientallen auto’s beschadigd. De politie zoekt getuigen.

Kort na 04.00 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat er auto’s werden vernield op de Hollywoodlaan. Agenten gingen ter plaatse en spraken met een getuige. Zij vertelde rumoer

op straat te hebben gehoord en meerdere jongemannen van begin 20 te hebben zien lopen. Zij droegen allemaal donkere kleding. Aan de hand van het signalement stelden de agenten een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachten niet meer aan.

Tientallen auto’s

PolitielogoOp de Hollywoodlaan bleken van tientallen auto’s ruitenwissers te zijn afgebroken of verbogen. Ook waren er meerdere autospiegels vernield, was er een antenne gesneuveld en hadden meerdere auto’s krassen op de lak. Tot op heden, maandagochtend 27 januari, is er door vijftien auto-eigenaren aangifte gedaan van de vernielingen (veertien op de Hollywoodlaan, één op het Judy Garlandhof). Gezien het grote aantal vernielingen, loopt de schade in de vele duizenden euro’s. De politie roept alle getroffen auto-eigenaren, die dat nog niet hebben gedaan, op om aangifte via internet te doen.

Getuigenoproep

Aan getuigen van de vernielingen en aan mensen die menen te weten welke onverlaten er verantwoordelijk zijn voor dit spoor van vernielingen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Almere op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *