Persberichten

Inbreker aangehouden in Muziekwijk

PolitielogoEen 23-jarige Almeerder is in de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 januari aangehouden na een melding van poging tot inbraak van een woning.

Rond 00.50 uur belde een bewoner van de Schalmeistraat via 1-1-2 de politie nadat zij braakgeluiden had gehoord. De bewoner zag twee mannen wegrennen en gaf de looprichting en signalementen door aan de politiemeldkamer. Agenten stelden direct, met meerdere eenheden, een onderzoek in bij de woning en in de omgeving. Aan de voorzijde van de woning werden sporen van braak aangetroffen maar de inbrekers hadden de deur niet kunnen openen. In de omgeving werd in een geparkeerde auto een man aangetroffen die zich probeerde te verschuilen. In de auto werden diverse gereedschappen aangetroffen die door inbrekers veelvuldig worden gebruikt. Ook troffen agenten een hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. De Almeerder is aangehouden en zit vast. Alle gereedschappen en het vuurwerk zijn in beslag genomen. Het woninginbrakenteam heeft de zaak in onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *