Nieuws

Uitslaande brand verwoest snackbar in centrum Almere Buiten

Bij Snackbar Mona Lisa Lounge aan het Baltimoreplein in het centrum van Almere Buiten heeft afgelopen nacht brand gewoed. Enkele minuten na vier uur kreeg de brandweer de melding binnen dat er brand zou zijn waarop de ploegen van Almere Buiten en Almere Stad naar de brand zijn gestuurd. Ter plaatse bleek het om een uitslaande brand te gaan. De voorgevel van de snackbar stond volledig in brand. Er werd opgeschaald naar middelbrand en de hulp van de hoogwerker werd ingeroepen.

De brandweer kreeg het vuur met enkele stralen hoge druk snel onder controle, maar de rookontwikkeling was aanzienlijk. Naastgelegen winkels en bedrijfsruimten hebben rookschade opgelopen. In hoeverre de bovengelegen appartementen en overige ruimtes rookschade hebben opgelopen is nog niet bekend. Omdat het gebouw nog in aanbouw is en de aanleg van rookcompartimenten volgens de voorschriften mogelijk nog niet volledig was uitgevoerd had de brandweer meer tijd nodig om vast te stellen of er nog brandhaarden op de bovengelegen etages waren, aldus de woordvoerder van brandweer Flevoland.

Vanwege het nachtelijke uur waren er geen mensen in de horecagelegenheden op de benedenverdieping aanwezig en de bovengelegen appartementen in het nieuwbouwcomplex zijn nog niet bewoond. Daardoor hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Naar de oorzaak van de brand en de omvang van de schade wordt onderzoek gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *