Persberichten

Verdachte en aangever aangehouden na diefstal

Zondagochtend rond 07.30 uur zagen medewerkers van cameratoezicht op de bewakingsbeelden dat een man op het Busplein bestolen werd van zijn mobiele telefoon. Gealarmeerde agenten wisten de verdachte aan de hand van het signalement en met hulp van de medewerkers van cameratoezicht te achterhalen op de Koopmanstraat. De 21-jarige verdachte afkomstig uit Almere, die in het bezit was van de gestolen telefoon, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Toen agenten de 19-jarige aangever aanspraken om aan te vertellen dat ze de dief te pakken hadden, bleek hij dusdanig onder invloed van alcohol te zijn dat ook hij werd aangehouden, maar dan voor openbare dronkenschap. De verdachte is inmiddels heengezonden en heeft een geldboete opgelegd gekregen van 200 euro voor het plegen van de diefstal. De mobiele telefoon is teruggegeven aan de aangever die na te zijn ontnuchterd aangifte heeft gedaan. Hij heeft een bekeuring gekregen voor de openbare dronkenschap, waarna hij het politiebureau met zijn telefoon weer kon verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *