Persberichten

Politie zoekt getuigen van mishandeling bij Van Der Valk hotel

politielogoIn de nacht van zondag 28 op maandag 29 april 2013 werd een 59-jarige Engelse zakenman zwaar mishandeld bij het hotel aan de Veluwezoom. Het gebeurde tussen 01.30 uur en 02.00 uur. De politie zoekt de nog onbekende dader en zijn handlanger.

Toedracht

De zakenman verbleef al een tijdje in het hotel bij de A6. Hij heeft een Oekra├»ense vriendin die in Amsterdam woont. Hij dacht met haar een romantische avond door te brengen, maar ze kreeg een sms’je, schrok en ging plotseling weg. Toen de vrouw net weg was zag de zakenman dat haar jasje er nog hing en ging haar achterna om het jasje terug te geven. Buiten gekomen zag hij de vrouw vertrekken in een taxi. De taxi stopte, er stapte een man uit en die sloeg de zakenman direct tegen de grond. Daarna sloeg hij hem nog een paar keer hard en trapte hem hard tegen zijn bovenlichaam. De taxi reed een stukje naar hen toe, de agressieve man stapte in en de taxi reed weg. De zakenman bleef achter met onder meer een gebroken schouder en gebroken jukbeen.

Onderzoek

De politie stelde een onderzoek in. Daarbij bleek dat er op het moment dat de zakenman werd mishandeld, behalve de Oekraïense en de dader naast de chauffeur nog een andere man in de auto zat. De politie verhoorde de vrouw. Zij verklaarde niet te weten wie de man was die de zakenman zo mishandelde. Ze gaf ook geen duidelijke verklaring voor wat er was gebeurd. De taxichauffeur had blijkbaar niets met de zaak te maken.

Signalementen

Dader:
blanke man met Oost-Europees uiterlijk
leeftijd tussen de 30 en 40 jaar
lengte ongeveer 1,75 meter
stevig en gespierd postuur
donkerblond haar dat aan de zijkant opgeschoren was en bovenop iets langer.

Handlanger:
blanke man met Oost-Europees uiterlijk
donkerblond haar
iets langer dan de dader – ongeveer 1,80 meter
normaal postuur

Vragen

Wie heeft iets gezien dat de politie kan helpen de verdachten op te sporen? Wie weet wie de agressieve man en zijn handlanger zijn? Bel met uw informatie gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *