Persberichten

Politie zoekt specifieke getuigen van mishandeling in Centrum, 8 augustus

PolitielogoDonderdagavond 8 augustus 2013 werden een man en een vrouw uit Lelystad mishandeld in het centrum van Almere. De politie zoekt nog een aantal specifieke getuigen.

Toedracht

Het paar was aan winkelen met de dochter. Ze wilden rond half negen naar de bioscoop. Op de Citadel haalden drie jongens en twee meisjes het gezin in en stopten vlak voor hen. De man en het meisje konden de jongeren ontwijken, maar de vrouw niet omdat ze slecht ter been was. Ze schampte de tas van een van de meisjes en er ontstond een woordenwisseling. De man en de vrouw kregen vervolgens harde klappen van de jongens, waarbij de man viel en op straat terecht kwam. Bij de val verloor hij zijn telefoon. Een van de meisje griste die weg. De jongeren liepen daarna weg. Omstanders kwamen het gezin te hulp. De dochter belde 1-1-2 en de man rende achter de jongeren aan om zijn telefoon terug te krijgen. Op het Stadhuisplein sprak de politie de jongeren aan. Een getuige zag dat het meisje de telefoon van de man snel op de grond liet vallen. Later deden de man en vrouw aangifte van mishandeling en diefstal.

Onbekende getuigen

De politie weet dus al wie de jongeren zijn, maar zoekt nog een aantal specifieke getuigen. Een vrouw die op een bankje bij de V&D getuige was van hoe de jongeren de man en de vrouw te lijf gingen. Op het Stadhuisplein was een vrouw er getuige van dat de politie het groepje aansprak en dat een van de meisjes de gestolen telefoon liet vallen.

Vragen

Wie zijn de getuigen die de politie zoekt? Bel gratis de Opsporingstiplijn van de polite 0800-6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *