Nieuws

Achtervolging inbrekers eindigt met zwaar ongeval op Tussenring

Een achtervolging van drie inbrekers door Almere is zaterdag aan het einde van de middag met een zware aanrijding op de Tussenring geëindigd. Een alerte buurtbewoner betrapte de drie personen op heterdaad toen ze een poging deden om in te breken in een woning aan de Nienke van Hichtumstraat in Literatuurwijk. Vervolgens gingen de verdachten, volgens de melder 3 personen met Noord-Afrikaans uiterlijk, er met hoge snelheid vandoor. De buurtbewoner alarmeerde de politie en zette de achtervolging in. De auto reed de Tussenring op toen het bij de kruising met de Vrijheidsdreef met hoge snelheid door rood reed om aan de politie te ontkomen. Ze kwamen hierbij in botsing met een andere personenauto die vanaf de Vrijheidsdreef de Tussenring op wilde draaien. De rode personenauto met de verdachte erin schoot door het gras en botste tegen een lantaarnpaal waarna ze over de kop sloegen. Twee inzittende van de vluchtende auto raakte zwaar gewond. Een andere persoon en de bestuurder van de andere personenauto raakte licht gewond. De gealarmeerde brandweer heeft het ambulancepersoneel geholpen bij het bevrijden en verzorgen van de slachtoffers. Ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam is met de traumahelikopter ter plaatse gekomen om medische assistentie te verlenen. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Onderzoek
De verkeers ongevallen analisten uit ’t Gooi zijn ter plaatse geweest om de situatie uitgebreid in kaart te brengen en zullen verder onderzoek doen naar het ongeval. Beide auto’s zijn door een berger afgevoerd. De lantaarnpaal is in stukken gezaagd en aan de kant van de weg gelegd. De Tussenring is rond 20.50 uur weer vrijgegeven voor het verkeer.

Update: De personen van de vluchtauto zijn een 40-jarige man uit Ede, een 33-jarige man en een 26-jarige man, beide zonder vaste woon of verblijfplaats. Het trio ramde een 20-jarige man uit Almere. De poging tot inbraak aan de Nienke van Hichtumstraat was ongeveer een half uur voor de aanrijding (rond 17:00 uur).

 

Foto`s 10-12: Jasper Meekel 

2 gedachten over “Achtervolging inbrekers eindigt met zwaar ongeval op Tussenring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *