Persberichten

Drie aanhoudingen in uitgaanscentrum Almere Stad

In de nacht van zaterdag op zondag zijn in het uitgaanscentrum van Almere drie mannen aangehouden bij drie verschillende incidenten. Twee verdachten werden met een wapen betrapt, de derde verdachte bleek een flinke hoeveelheid harddrugs bij zich te hebben. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Even na 01.00 uur werd door de beveiliging van een horecagelegenheid bij een bezoeker een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Hierop werd de politie in kennis gesteld en de man, een 23-jarige Amsterdammer, aangehouden. Even later, rond 01.30 uur werd een 23-jarige man uit Almere aangehouden. Hij leek onder invloed, verstoorde de openbare orde en luisterde niet naar de aanwijzingen van agenten om weg te gaan. Op het politiebureau bleek dat de man in zijn mond een kleine hoeveelheid drugs verborgen hield. Rond 03.45 uur werd door uitgaanspubliek gezien hoe een 28-jarige Almeerder een boksbeugel bij zich had. Via de beveiliging en gealarmeerde agenten werd de man aangehouden en gefouilleerd. In de kleding van de Almeerder werd de boksbeugel aangetroffen.

Het vuurwapen van de Amsterdammer, de drugs van de Almeerder en de boksbeugel van de andere Almeerder zijn in beslag genomen en zullen door medewerkers van Forensische Opsporing onderzocht worden. Alle verdachten zijn gehoord waarna zij het politiebureau in de loop van de zondag weer konden verlaten. Zij zullen zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *