Persberichten

Jonge Almeerder aangehouden na rijden zonder rijbewijs

Zaterdagmiddag, rond 15.30 uur, gaven agenten op de Waddendreef een stopteken aan een auto met een Belgisch kenteken om het voertuig en de inzittenden te controleren. De bestuurder negeerde echter het stopteken en ging er vandoor. Na een korte achtervolging stopte de bestuurder uiteindelijk op de Clemenceaustraat. Daar bleek na controle dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hierop werd de bestuurder, een 17-jarige Almeerder, aangehouden. Omdat zowel de bestuurder als de twee inzittenden niets over de herkomst van het voertuig wenste te zeggen werden ook de twee inzittenden, allebei afkomstig uit Almere en 16 en 17 jaar oud, aangehouden. Uit onderzoek op het politiebureau bleek uiteindelijk dat de auto niet van diefstal afkomstig was, maar eigendom van de oom van de bestuurder. Die kwam later op de dag het voertuig bij het politiebureau ophalen. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De andere twee Almeerders zijn na een kort verhoor heengezonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *