Persberichten

Aanhouding minderjarige na mishandeling toezichthouder

Dinsdagmiddag omstreeks 12:45 uur hebben agenten een 16-jarige jongen uit Almere aangehouden voor het mishandelen van een gemeentelijk toezichthouder. De jongen en zijn kornuiten werden betrapt door toezichthouders op een kleine overtreding. Bij het zien van de handhavers ging het groepje jeugd er vandoor. Eén van hen, de 16-jarige Almeerder, verloor hierbij zijn baseballpetje. De toezichthouders gaven aan dat de verdachte het petje terug kon krijgen, maar dat hij ook staande werd gehouden voor de gepleegde overtreding. Hij weigerde vervolgens zijn identiteit kenbaar te maken en zich te legitimeren. Vervolgens ontstond getrek en geduw rond het petje. Dit resulteerde in een fractuur aan een van de vingers bij één van de toezichthouders. De jongen is door toegesnelde agenten aangehouden, ingesloten en zit nog vast. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt terzake zware mishandeling. De knaap is geen onbekende van de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *